Grön/Vit - Ljungsbro

Grön

Vår yngsta grupp där leken är lika viktig som orienteringen. Vissa är med och tävlar i U-klass ibland, vissa är bara med på måndagsträningar och kanske ungdomsserien. Här jobbar vi med att passa kartan och karttecken. Här går utvecklingen snabbt och snart är man uppe i vit nivå. Här finns det plats för flera barn som vill utvecklas i en bra och trygg gemenskap. Kör vissa pass gemensammt med vit grupp. Ålder 7-10 år.

Ledare 2021 är Annika Lindell m fl

Vit

Gruppen som klarar av att ta kontroller vid sidan av stigen och lättare vägvalsproblem. Några bankar redan på porten till gul. Ålder 8-13 år.

Vi är flera ledare för Vita gruppen. Vår uppgift är att hålla ihop gänget och att ansvara för träningar, tävlingar, läger och resor. Vi kommer även att ta hjälp av andra ledare samt föräldrar vid vissa tillfällen. Vår ambition är att hjälpa dig i utvecklingen som orienterare under lekfulla former.

Ledare 2021 är Susanne Aldén m fl

  

Träningar

Vi tränar på måndagar vid klubbstugan i Olstorp. Gruppen träffas alltid för en kort samling innan träning ca 17:45. Därefter tränar vi efter personlig färdighet vilket kan innebära olika övningar för olika individer. Efter träningen strävar vi efter att ha en kort uppföljning.

Tävlingar

Vi rekommenderar tävlingar och stafetter och ansvarar för lagen till dessa i samråd med er. När vi tävlar finns det klasser för alla färdighetsnivåer och åldrar. Vi hjälper till när det är dags! (HD 10 är den i ålder lägsta tävlingsklassen, men bra klasser för Nivå Grön är Inskolning och U1 och för Nivå Vit, U1 och U2)

Planering

På våren tränar vi på måndagar samt tävlar på helger och ibland veckodagar. På sommaren har vi sommarlov! Vi fortsätter på måndagar fram tills vintertiden (okt). Under vinterhalvåret (okt-mars) tränar de som vill på tisdagar (inomhus med lek, styrka och koordination).  

Vi skickar regelbundet ut schema på våra aktiviteter.

 

Målet med Grön och Vit Nivå:

 A

 Kartförståelse, passa kartan

 B

 Kartans färger, de viktigaste karttecknen

 C

 Passa kartan med hjälp av terrängen och kartpassare

 D

 Handgrepp, vikning, tumgrepp, kartpassare, stämpelteknik

 E

 Känna till och orientera efter entydiga ledstänger

 F

 Framförhållning, vara uppmärksam på ledstångsbyte

 G

 Mer kartkunskap, andratyper av ledstänger

 H

 Enkel vägvalsbedömning, kort eller lång väg

 I

 Vara uppmärksam på terrängföremål bredvid vägen

 J

 Gena och snedda mindre än 100 m